- Jak skutecznie zarządzać mieszkaniami na wynajem: Poradnik dla właścicieli
- Hurtownia jedzenia - gdzie zaopatrywać swoją restaurację, by zyskać przewagę?
- Jak wysłodki buraczane mokre mogą poprawić dietę Twojego konia?
- Nasiona inkrustowane – nowoczesne podejście do uprawy z doskonałymi efektami
- Rośliny do donic na tarasie – Najlepsze gatunki i aranżacje
Mokra zgnilizna cebuli
Choroba jest wywoływana przez bakterie. Podczas przechowywania łuski zewnętrzne porażonych cebul tracą połysk, marszczą się i zasychają, na łuskach wewnętrznych tworzą się lekko zagłębione, żółtawe lub różowawe plamy. Przy silnym porażeniu cebule miękną i zamieniają się w śluzowatą, cuchnącą masę. Mokra zgnilizna cebuli rozprzestrzenia się w przechowalni bardzo szybko przy stykaniu się chorych cebul ze zdrowymi.